Nieuwe komborden fairtrade gemeente Bodegraven-Reeuwijk

29-10-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Afgelopen zaterdag werden door de werkgroep fairtrade en wethouder Kees Oskam twee plaatsnaamborden onthuld waarop staat dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een fairtrade gemeente is. Een lokale werkgroep is een jaar bezig geweest met de voorbereiding voor deze officiële erkenning.
 

Fairtrade gaat over eerlijke handel waarbij eerlijke lonen worden betaald aan de producenten. Het betalen van eerlijke lonen heeft niet alleen betrekking op producten uit ontwikkelingslanden. Ook in Nederland zijn eerlijke lonen onderwerp van discussie, bijvoorbeeld eerlijke lonen voor arbeidsmigranten en voedselproducenten.

Steeds meer grote supermarkten verkopen fairtrade producten. Inge Froger van de wereldwinkel in Reeuwijk zegt:"De Wereldwinkel bestaat nu 25 jaar, het zou toch mooi zijn als die winkel overbodig zou worden omdat fairtrade producten overal te koop zijn".

De lokale werkgroep bestaat uit Esther van den Bor namens Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, Vera Parker - Brady namens de wereldwinkel Bodegraven en Inge Froger namens de wereldwinkel Reeuwijk, Paul Meijer, Diana van der Stelt, zij handelt in fairtrade software en Ineke Hamoen, zij is zilversmid en gebruikt fairtrade goud en zilver. De ODMH biedt ondersteuning aan de werkgroep.