Robin van Kersbergen nieuw commissielid VVD

28-10-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 oktober legde Robin Kersbergen de eed af als commissielid voor de VVD. Hij zal zich de komende tijd naast Willem Zuyderduyn inzetten in de commissie Samenleving. Zijn verbondenheid met de lokale VVD ontstond begin 2016, toen hij op een inspraakavond een uitgebreide presentatie aan de gemeenteraad gaf. Hij deed dit naar aanleiding van het door de wethouder

ingediende bezwaar tegen de invoering van 130km/h op de A12. Met cijfers, grafieken en  voorbeelden betoogde hij dat het een verspilling van geld en energie zou zijn om door te procederen, aangezien de effecten van de verhoging verwaarloosbaar waren. Hoewel de procedure uiteindelijk werd doorgezet (en verloren), had zijn verhaal indruk gemaakt. De contacten met de VVD hielden stand, en na een wat drukkere periode privé ging hij begin dit jaar achter de schermen meedraaien bij de fractie.

Met zijn beëdiging afgelopen woensdag kan hij de fractie nog beter ondersteunen. De komende maanden zullen voor Robin in het teken staan van ervaring opdoen. Ook is hij binnen de VVD verantwoordelijk voor de campagne en zal hij in maart op de kieslijst staan.