Open Dag bij Medisch Centrum Bodegraven

28-10-2017 Bodegraven - Zaterdagmiddag kon iedereen kennis maken met het nieuwe Medisch Centrum Bodegraven (MCB) in Bodegraven-Noord. En daar werd druk gebruik van gemaakt. Er waren veel leuke activiteiten zoals, vliegwieltraining, een poppendokter, tanden verven en wond schminken. Het is een ruim en modern opgezet gebouw geworden waar heel veel medische disciplines hun onderkomen hebben gevonden.

Naast de huisartsenpraktijk van dokter Daniels/dokter Spaargaren en huisartsenpraktijk van dokter Van Gils vond ook tandartspraktijk van der Heide hier een nieuwe plek. Deze heeft van zijn wachtkamer een mooie en ontspannen “huiskamer” gemaakt, goed over nagedacht als de zenuwen je toch al door het lijf spelen.

Maar ook andere specialisaties zijn hier nu gevestigd zoals fysiotherapie, podotherapie maar ook een audioloog en diëtist. Ook heeft apotheek BENU na de sluiting van haar vestiging in Brugstraat hier op de begane grond haar deuren geopend met als extra service een kluisdienst zodat ook in de avonduren bestelde medicijnen afgehaald kunnen worden.

De Vierstroom, hulp aan huis, is ook verhuisd en heeft haar nieuwe plek gevonden in het MCB.

Helemaal nieuw is dat Het Groene Hart Ziekenhuis hiermee ook in Bodegraven een locatie heeft geopend zodat men voor bepaalde specialismes niet meer naar Gouda behoeft te gaan. Dicht bij huis is het nu mogelijk om bloed te laten prikken, het laten maken van röntgenfoto’s of een echo. Maar er zijn ook spreekuren voor cardiologie, reumatologie, dermatologie, longgeneeskunde, gynaecologie etc. Het volledige aanbod van spreekuren is te vinden op www.ghz.nl/bodegraven.

Alle inwoners van Bodegraven kunnen gebruik maken van Het Medisch Centrum Bodegraven en ongeacht welke huisarts u heeft kan deze u dus ook door verwijzen naar het MCB. Specialistische zorg dicht bij huis. Een zeer welkom initiatief van Het Groene Hart Ziekenhuis.

Het nieuwe MCB gebouw

Centrale hal op 1e verdieping met o.a. huisartsen, fysiotherapie, tandarts en het Groene Hart Ziekenhuis

Wachtkamer van de huisartsen

"Wachtkamer" van tandartsenpraktijk Van der Heide

De praktijkruimte van de podotherapeut "Rondom"

Fysiotherapie

Eén van de vele behandelkamers van Het Groene Hart Ziekenhuis, waaronder een röntgenkamer

Meestal ga je naar de dokter om een wond te behandelen, maar vandaag werden de wonden geschminkt

De BENU apotheek, gelijk bij de ingang