Overvolle zaal voor het “KAAS”-verhaal van Leendert Spijker en Leny van Eijk-van Os

26-10-2017 Bodegraven Donderdagavond presenteerde de Historisch Kring Bodegraven in tot de nok toe gevulde “ ’t Anker” het 295 pagina dikke boek “KAAS” van de schrijvers Leendert Spijker en Leny van Eijk-van Os. Honderdvijftig jaar Boreftse kaas-geschiedenis. Drie jaar zijn ze er mee bezig geweest om de verhalen achter de vele Bodegraafse kaashandelaren boven water te krijgen. 

Kaashistorie die verankerd is in het Bodegraafse. Een schat van wetenswaardigheden met heel veel foto’s. Wethouder Dirk-Jan Knol overhandigde het eerste exemplaar aan de Kaaskoningin 2017 Fleur Sterk, die zelf in een kaasfamilie is opgegroeid.

Kaaskoningin Fleur Sterk en wethouder Dirk-Jan Knol

Ook Jos van Riet, De Kaaskoning van Woerden, was als gastspreker uitgenodigd en die kon natuurlijk niet nalaten om de aandacht de vestigen op Woerden als kaasstad. Soms plagerij maar beslist ook leuke verhalen die de goede verstandhouding tussen twee kaas-steden benadrukte.

Jos van Riet, De Kaaskoning van Woerden

Leendert Spijker vertelde nog dat er heel wat graafwerk aan te pas was gekomen. Maar het was de moeite waard. Een schitterend boek dat beslist een aanwinst is voor de geschiedenis van Bodegraven.

Leendert Spijker over hoe het boek KAAS tot stand is gekomen

Het boek is vanaf morgen te koop bij The Read Shop Karssen en Primera. De prijs is € 25.