Oppositie wil opheldering over interview van wethouder Kromwijk

25-10-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De oppositie wil opheldering van wethouder Martien Kromwijk over een interview in AD Groene Hart over huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dat op 10 oktober j.l. is gepubliceerd. Het verbaast de oppositie dat er een interview is gegeven terwijl er diezelfde avond nog is benadrukt dat de informatie geheim was omdat het onderwerp zo gevoelig ligt.
 

 Na de maandelijkse inspraakavond op 4 oktober werden de aanwezige raadsleden geïnformeerd over een mogelijk plan van aanpak om de huisvesting van arbeidsmigranten te verbeteren. Er werd uitdrukkelijk gevraagd om de informatie geheim te houden. Achteraf blijkt uit de besluitenlijst van het college dat het college de geheimhouding van dit onderwerp al op 3 oktober heeft opgeheven, uitgezonderd de namen van de betrokken bedrijven en de aantallen woningen.

De oppositiepartijen vragen zich af of er nu recht is gedaan aan de ambtenaren die heel zorgvuldig te werk zijn gegaan. De vragen worden 25 oktober tijdens de raadsvergadering gesteld.

Lees ook: College in actie tegen overlast Oost-Europese arbeidsmigranten