BZ&PC-jeugd verrast tegen Spaanse topploegen

24-10-2017 Barcelona - Afgelopen week verbleef de waterpolojeugd van BZ&PC in het zonnige Barcelona (Spanje), om zich verder individueel te ontwikkelen. Tijdens het 4-daagse trainingskamp speelden en zagen de onder 17 ploegen (jongens en meiden) een aantal topwedstrijden en wist het zelfs te stunten tegen de Spaanse landskampioen.Het doel van het trainingskamp was duidelijk; individueel verbeteren. Nadat vorig jaar de onder 18 groep

achterbleef op een prestigieus toernooi, was het dit jaar de bedoeling om een effectievere week neer te zetten. Veel trainingsuren, wedstrijden en het bezoeken van een Champions League wedstrijd waren de ingrediënten voor een top week.

Daar waar de jeugdteams normaliter twee uur in de week trainen, werd er hier vier uur per dag intensieve arbeid verwacht. Op maandag nam de jeugd het ’s avonds op tegen CN Poble Nou (jongens) en CE Mediterrani (meiden) en kreeg een lesje Spaans waterpolo. Het waterpolo gekenmerkt door het snelle en fysieke spel, was een zeer welkome leerschool voor de Bodegraafse jeugd.

Dat het een goede leerschool was, bleek wel uit de wedstrijden de dag erna (bij CN Sabadell) waarbij de jongens een zeer puike pot leverde tegen de nummer 8 van Spanje (10-10). De meiden wisten echter te verrassen tegen de Spaanse landskampioen onder 16. Hoewel de 15-jarigen afwezig waren, hadden de meiden hun handen vol aan de 14-jarigen van nog geen anderhalve meter hoog. De leerschool van de avond ervoor had zoveel effect dat de meiden dames werden en zelfs wisten te winnen (7-8) van dit zeer ingespeelde team.

Met een Champions League wedstrijd CN Sabadell – Rode Ster Belgrado in de broekzak, kan de jeugd terugkijken op een zeer geslaagde week die zelf bij elkaar gespaard werd. Met hulp van heitjes voor karweitjes bij Domburg Bodegraven, Venster Architekten en de rozenactie van Johan Splinter, kijken ook de begeleiders en organisatie terug op een geslaagde week