SP met regio in actie tegen gaswinning in het Groene Hart

21-10-2017 Groene Hart - In het kader van de actie ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ organiseert de SP op 28 oktober in Woerden, Bodegraven en Gouda een bustour samen met de lokale SP afdelingen. Tijdens deze bustour onder leiding van SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zullen de afdelingen Woerden, Gouda en Alphen aan den Rijn (waar Bodegraven onder valt) en sympathisanten drie wijken

in trekken om de bevolking daar op de hoogte te stellen van de plannen van Vermilion Energy om gas te winnen binnen en rondom hun gemeente. Om de actie verder kracht bij te zetten zullen de wethouders van deze drie gemeenten en gedeputeerden van de provincies Zuid-Holland en Utrecht gevraagd worden om het manifest tegen gaswinning in het Groene Hart te tekenen.

De SP hoopt dat de wethouders van deze plaatsen en de gedeputeerden van Utrecht en Zuid-Holland zich zullen aansluiten bij het verzet net zoals de Provinciale Staten van beide provincies. Samen staan we sterk tegen Vermilion.’ De SP is van mening dat de risico’s ten opzichte van het milieu en de leefomgeving niet opwegen tegen enig mogelijk gewin. De SP strijdt daarom voor het tegenhouden van elke vorm van nieuwe gaswinning, een afbouwplan voor de huidige gaswinning en een energietransitie die betaalbaar is voor iedereen en dus niet alleen de hoge inkomens zoals nu vaak het geval is.