DVC D1 bekroont afscheid met overwinning

17-10-2017 Driebruggen - Met een 3-1 overwinning hebben de volleybalsters uit Driebruggen zaterdag tegenstander NVC 2 naar huis gestuurd. De winstpartij in sporthal Custwijck stond in het teken van het afscheid van diagonaalspeelster Marloes de Wit. Even zag het er naar uit dat de wedstrijd helemaal geen overwinnaar zou krijgen omdat de scheidsrechter veel te laat kwam opdagen. Noodgedwongen liet een ‘scheids’ uit

eigen gelederen het eerste fluitsignaal horen en kon de partij toch beginnen. Dat begin verliep niet bepaald gunstig voor DVC. Doordat de aanval te weinig doortastendheid aan de dag legde, kreeg de tegenstander de eerste set in de schoot geworpen. Met enthousiast en gedegen spel wist DVC de wedstrijd te keren.

De tweede en derde set waren dan ook voor de thuisspelende partij. De vierde set leek uit te draaien op winst voor de tegenstander. Een ijzersterke servicebeurt van Anne van Hoorn maakte echter een einde aan de illusies van de volleybalsters uit Nieuwegein.

In die vierde set kreeg Marloes de Wit een publiekswissel. Zij doet een stapje terug vanwege haar zwangerschap. Gelukkig voor DVC is haar afscheid van tijdelijke aard. Aan definitief stoppen wil de aanvalster nog lang niet denken. “Daarvoor is het spelletje veel te leuk”, aldus de rondbuikige gymjuf.