Leerlingen programmeren in Europese CodeWeek

16-10-2017 Reeuwijk-Brug - Afgelopen vrijdag deden duizenden kinderen uit groep 6, 7 en 8 in het hele land mee aan de finale van expeditie micro:bit. De leerlingen van de groepen 6 en 7 van De Regenboog uit Reeuwijk hebben enthousiast hun laptop verbonden aan een micro:bit, een klein microcontroller-board en vervolgens lichtjes laten knipperen en muziek geprogrammeerd om uiteindelijk een eigen eng, griezelig, bizar ding te ontwikkelen in aansluiting op het

thema van de Kinderboekenweek.

Na het verbreken van het Wereldrecord programmeren in 2016, waar kinderen van De Regenboog ook aan mee gedaan hebben, is Stichting FutureNL een nieuwe actie gestart om Nederlandse kinderen en leerkrachten te enthousiasmeren voor interactie met technologie. De grote finale van vandaag vindt plaats in de Europese CodeWeek.

De Regenboog heeft zich vroegtijdig aangemeld en 20 Digi-klooikoffers, inclusief 20 micro:bits cadeau gekregen met daarbij een aantal geweldige lessen om te leren programmeren. Het doel van de koffer is dat kinderen spelenderwijs ervaren wat ze kunnen doen met de micro:bit. Voor de eerste les heeft FutureNL een gastdocent beschikbaar gesteld. Deze ervaren programmeur was net als de kinderen zo enthousiast dat hij op de grote finaledag zich opnieuw beschikbaar heeft gesteld om met de kinderen aan de slag te gaan. Met als resultaat een verscheidenheid aan woeste, gave en grappige knipperende en piepende fantasieprojecten.