Flashback ’94 brengt opnieuw een zelfgeschreven stuk

16-10-2017 Bodegraven - Na het succes van ‘Door Dik en Dun!’ in 2016, brengt toneelvereniging Flashback ’94 in april 2018 opnieuw een zelfgeschreven stuk op de planken. Het heet ‘Een tien voor de juf’ en het onderwijs staat erin centraal. Het afgelopen jaar is hard gewerkt om opnieuw een eigen verhaal te creëren. Het stuk gaat over het onderwijs. Dit thema leeft onder de leden van de vereniging, die o.a. bestaat uit enkele (ex-)leerkrachten.

Het is daarnaast een levend en actueel onderwerp, waar veel om te doen is en dat de laatste tijd bijna dagelijks wordt besproken in het nieuws. De uitvoeringen vinden plaats op 13, 14 en 15 april 2018 in het Evertshuis.

In samenwerking met Rob van Vliet, die eerder ‘Door Dik en Dun!’ schreef voor Flashback’94, is het nieuwe toneelstuk tot stand gekomen. De input werd geleverd door meerderde spelers met een achtergrond in het onderwijs, in combinatie met de ideeën van regisseur Caroline Wiersma. Het stuk gaat over juf Annemarie. We ontdekken samen met haar (oud-)leerlingen, jaren nadat ze bij haar in de klas hebben gezeten, wat een bijzondere juf het is. Ze heeft het hart van ieders leerling geraakt, en zal ook het publiek niet onberoerd laten.

Het stuk heeft alle vertrouwde ingrediënten; er is veel te lachen, er worden serieuze onderwerpen aangekaart en het geheel wordt weer prachtig omlijst door het koor en combo. Zij verwerken net als ieder jaar op zeer knappe wijze muziek en solo’s in het stuk, die het geheel door de treffend ‘vertaalde’ teksten helemaal afmaken. 

De eerste repetitie voor het stuk was op 5 oktober jl. De spelers hebben veel leuke, leerzame en interactieve sessies voor de boeg, waarin ze aan de slag gaan met hun rol en het onderwerp.