Monumentale apotheek Bodegraven gerestaureerd

16-10-2017 Bodegraven - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een omgevingsvergunning afgegeven voor het herbestemmen van de monumentale apotheek en het erachter gelegen monumentale apothekerslaboratorium aan de Brugstraat 1 in Bodegraven. Het prominent gelegen pand, dat dateert van eind 19e eeuw en de laatste eeuw in gebruik was als apotheek krijgt een nieuwe invulling

nu de apotheek verhuist naar het gezondheidscentrum. Het hoofdgebouw wordt getransformeerd naar huurappartementen en een ruimte met daghoreca. Het erachter gelegen karakteristieke bijgebouw op eigen perceel wordt gerestaureerd en omgebouwd tot vrijstaande koopwoning, met tuin en parkeerplaats op eigen terrein. 
 
Het plan voor deze herbestemming dat de afgelopen anderhalf jaar is ontwikkeld, houdt rekening met het feit dat beide gebouwen een gemeentelijk monument zijn. De authentieke details worden zorgvuldig gerestaureerd en de gebouwen behouden de karakteristieke uitstraling.

Initiatiefnemer Daan Versteeg, van projectontwikkelaar ACRRE: “Vanaf het moment dat wij het pand bezochten, raakten we verliefd op de plek en de uitstraling van binnen en buiten. Het plan dat wij hebben uitgewerkt met restauratie architect Marco Bruijnes is tot stand gekomen in goed overleg met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, de erfgoedcommissie, de monumentenwacht en de Bodegraafse ondernemersvereniging. Bodegraven krijgt er weer twee prachtige, gerestaureerde panden in het centrum bij. Wij hebben erg veel zin om het wat versleten aanzicht snel te verbeteren, zodra de apotheek is verhuisd”