Verandering in netwerk brievenbussen

12-10-2017 Bodegraven-Reeuwijk - PostNL past de komende tijd in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het netwerk van brievenbussen aan. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. Vanaf 20 november 2017 voert men de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland door.

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, verdwijnen 19 brievenbussen en komen er 4 nieuwe brievenbussen bij. Het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Bij het bepalen van de locaties is ook rekening gehouden met de eis voor bereikbaarheid die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in hun gemeente.