Expositie Treffend Textiel

20 Okt 2017 - 11:00

Alphen a/d Rijn - Het textielcollectief Treffend Textiel, opgericht in 2008, bestaat uit 9 vrouwen. Aan deze expositie doen mee : Amelien den Boer, Anneke Hoogendoorn, Elly Nederpeld, Fanda Surink, Ida van Bostelen, Marina de Mol en Willemien Moerman.

Zij laten zien wat de mogelijkheden zijn van het werken met textiel: borduren met naaimachine en met de hand, schilderen en eco-printen op katoen en zijde, vilten en punchen  van wol. Dit in combinatie met andere materialen zoals papier, keramiek, kralen, vezels en hout. Zij verwerken stoffen op een niet-alledaagse manier met veel verschillende technieken. De verschillende werkwijzen verrijken elkaar zonder dat de oorspronkelijkheid van de kunstenaars verloren gaat.


Van 20 oktober tot 24 november 2017 exposeert Treffend Textiel in Galerie Alphen-Art, Aarhof 15, Alphen aan den Rijn. Openingstijden: di t/m za 11-17 uur. Tijdens de expositie zal Elly Nederpeld 3 workshops verzorgen op 3, 10 en 17 november. In de weekends en tijdens het Kunstfestival op 3, 4 en 5 november is een aantal van de kunstenaars aanwezig, maar ook gedurende de week zullen ze regelmatig in de galerie zijn. www.sta-art.nl