Luther in de Brugkerk

26 Okt 2017 - 20:00

Nieuwerbrug - De Brugkerk nodigt belangstellenden uit voor een avond vol afwisseling en vooral met muziek en zang o.l.v. dominee/muzikant Erick Versloot.

 

 

 

 

Op 31 oktober zal het 500 jaar geleden zijn dat Luther zijn 95 stellingen bevestigt op de deur van de Slotkapel in Wittenberg. Daarmee stelt hij de misstanden in de kerk van zijn dagen ter discussie. Met name de aflaathandel (het afkopen van de zonde) is hem een doorn in het oog. Dit is het begin van de reformatie en een heel nieuwe manier van denken die de ‘gewone’ mens mondig maakt.

Omdat 400 jaar later het ontstaan van de Brugkerk te Nieuwerbrug begint, nodigt de kerk iedereen uit voor een lezing over deze daad door Erick Versloot. Luther heeft meer mensen bekeerd door zijn liederen, dan door zijn preken, wordt wel
beweerd, en daar zal dus ook ruim aandacht aan worden besteed, waarbij ook meegezongen kan worden.

Met fragmenten uit zijn Tischreden (tafelgesprekken) krijgen we een inkijk in zijn hart en huiselijk leven. Het was vaak een gezellige boel aan tafel in huize Luther met Katharina van Bora (zijn vrouw) als gastvrouw, die wel zorgde dat het haar gasten aan niets ontbrak. Erick Versloot zal aan de hand van muziek en liederen van Luther en zijn volgelingen spelend
en vertellend het leven, werken en gesprekken van Luther laten herleven. Het zal een bijzondere en gezellige avond worden waarvoor iedereen is uitgenodigd.

Donderdag 26 oktober in de Brugkerk, Nieuwerbrug. Aanvang: 20.00 u. Zaal open: 19.30 u. Het betreft een activiteit in het kader van 100 jaar Brugkerk, dus de toegang is gratis.