Scholen geven aandacht aan Dag van de Duurzaamheid

10-10-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Burgemeester Christiaan van der Kamp en wethouder Kees Oskam hebben de Dag van de Duurzaamheid afgetrapt op basisscholen in Bodegraven en Waarder. Op de Speel- en Werkhoeve las burgemeester Van der Kamp voor uit De wereld van Voedsel, een verhalenbundel die speciaal is samengesteld voor de Dag van de Duurzaamheid 2017. In Waarder ging wethouder Oskam in gesprek over het Groene Voetstappenproject van de

Prins Willem-Alexanderschool.

Tussen 2 en 8 oktober kregen leerlingen een Groene Voetstappensticker voor elke reis van en naar school die zij te voet of per fiets aflegden. Dit jaar verzamelden zij samen maar liefst 1024 Groene Voetstappen. “Een geweldige prestatie”, aldus wethouder Oskam. “Bovendien hebben de kinderen allerlei mooie ideeën gedeeld voor een gezond klimaat. Die ideeën neem ik natuurlijk mee!”

De Dag van de Duurzaamheid wordt jaarlijks gehouden op 10 oktober. Door heel Nederland vinden, dit jaar voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Daarmee laten zij samen zien dat duurzaamheid noodzakelijk en inspirerend is.