BZ&PC-dames verslikken zich in Dordrecht

10-10-2017 Dordrecht - De Bodegraafse waterpolodames hadden een lastige uitwedstrijd tegen de nummer twee van vorig seizoen MNC Dordrecht. In het grote bad creëerden promovendus BZ&PC kans na kans, maar de bal ging er niet in. Een onwennig en misschien ook wel onnodig verlies was het gevolg: 8-4. Marjolein Russchenberg nam de gehele Bodegraafse productie voor haar rekening en scoorde vier keer. “We hebben sinds september

vorig jaar slechts één wedstrijd verloren en nu vanavond een tweede verlies. Dat is even slikken. Dat zijn we niet gewend”, vertelt tweedejaars coach Ton Kloosterman. "Als ik zo terugkijk op deze wedstrijd, vond ik ons vanavond eigenlijk beter dan MNC. Dat maakt het zo zuur. Verdedigend was het oké, aanvallend creëerden we super veel kansen, we werkten keihard, ook om overtalsituaties te forceren. Dat lukte allemaal vrij aardig. Het enige waar we echt tekort in schoten was bij het maken van doelpunten. Redelijk essentieel om te winnen. Zo werkt het in de Eerste Klasse. Alles moet top zijn om je tegenstander te kunnen verslaan. Vorig seizoen kwamen we nog wel eens weg met 80-90%. Dat is op dit niveau niet voldoende. Een leerzame les.”

De competitie ligt voor de dames nu bijna drie weken stil. “Klopt, aankomend weekend is een bekerronde waar we voor vrijgeloot zijn. Daarna is het herfstvakantie”, vervolgt Kloosterman. “Hebben we mooi de tijd om ons voor te bereiden op het vervolg van de competitie.”

TUSSENSTAND 1e KLASSE A (dames):
1 Livo 3 - 7
2 MNC Dordrecht 3 - 6
3 ZVVS 3 - 6
4 Swol 1894 3 - 6
5 BZ&PC 3 - 4