Gouderak ook kanonnenvoer voor ESTO

10-10-2017 Bodegraven - Vroeg in de competitie werd Gouderak opnieuw met een forse nederlaag geconfronteerd. Gouderak was afgelopen zondag voor ESTO met name in de 1e helft kanonnenvoer. Zeven van de negen doelpunten werden voor rust gemaakt. In de tweede helft was de scherpte er een beetje bij ESTO van af. De scherpte was dus nadrukkelijk wel aanwezig bij de start van de wedstrijd. In een hoog tempo werd Gouderak

van de kunstgrasmat gespeeld. In het eerste kwartier hield ESTO het kruit nog droog. In het opvolgende dikke kwartier maakten Wouter-Jan Bos, Jordi Tuithof en Job van Welie elk twee doelpunten. Zo stond de teller tien minuten voor rust al op zes. Nummer zeven werd in de 41e minuut gemaakt door weer Jordi Tuithof en hij tekende daarmee voor een onvervalste hattrick.

In de tweede helft werd rond de 60e minuut debutant Rick Groeneveld ingebracht. Een bijzonder moment omdat zowel zijn pa als zijn opa jarenlang furore maakten in het eerste van ESTO. Met nog een doelpunt van Wouter-Jan Bos en Maarten van Riessen rond de 80e minuut werd de einduitslag bereikt: 9-0.