RVC ’33 strandt in het zicht van de haven

09-10-2017 Reeuwijk-Dorp - Wel de eerste doelpunten maar nog niet de punten voor RVC ’33 in de 1e klas. Maar wat zaten de Reeuwijkers er dichtbij voor hun eerste resultaat. In het zicht van de haven strandde RVC ’33 tegen Nieuwerkerk: 2-3. Een punt hadden de Reeuwijkers zeker verdiend voor hun vechtlust en hun vasthoudendheid. Het baatte allemaal toch niet toen RVC ’33 fraai op 2-2 kwam door doorzetter Frank Stolwijk en zelfs

een aantal winstkansen schiep voor de 3-2. Uiteindelijk kwam ie niet. Sterker Nieuwerkerk sloeg 4 minuten voor tijd alsnog toe. De gasten gingen sterk van start in de 1e helft. Na 10 minuten had Nieuwerkerk uit een snelle actie al koppend de 0-1 te pakken. RVC ’33 kreeg daarna toch langzamerhand meer vat op de handelingssnelheid van de tegenstander en wist via Wouter Sluijs uit een vrije schop weer langszij te komen: 1-1. Hij ging daarmee de boeken in als de eerste RVC’er die in de 1e klas scoorde. Die stand had RVC ’33 graag de rust in willen nemen. Maar net voor het rustsignaal bestrafte de scheidrechter een ingreep van Dirk-Jan Blanken met een strafschop: 1-2. Onbegrijpelijk was de gele kaart die de verdediger ook nog ten deel viel.

Na rust repareerde RVC ’33 heel snel de schade door Frank Stolwijk, die net nog de bal van dichtbij wist binnen te tikken. Daarna gingen beide ploegen nog volop voor de winst. RVC ’33 als Nieuwerkerk hadden halverwege de 2e helft nog recht op een strafschop. Echter scheidsrechter Wagner, die nogal lankmoedig leidde, deed of z’n neus bloedde. RVC ’33 leek op z’n eerste punt af te stevenen. Echter 5 minuten voor tijd schoot Nieuwerkerk via invaller Stefan v.d. Vlegel toch de 2-3 binnen en ontnam RVC ’33 het eerste wedstrijdpunt als eersteklasser.
 

• Bericht: André van Egdom

 

► Frank Stolwijk krabbelt op nadat hij de 2-2 binnen tikte. (Foto: Letty Blanken)
► De 2-3 in wording voor Nieuwerkerk. Doelman Stefan van der Meer kan het onheil niet voorkomen. (Foto: Letty Balnken)