Cursus Kleutercello, voor kinderen van 5 of 6 jaar

25 Okt 2017 - 14:15

Bodegraven - In dit nieuwe seizoen is er een leuke nieuwe cursus beschikbaar bij het Muziek Collectief Bodegraven in het Evertshuis. De cursus is auditief d.w.z. dat de kinderen leren hun gehoor goed te gebruiken en niet hoeven kunnen schrijven en lezen. Dit onderwijs is er op gericht kinderen de muziek in hun lijf te leren voelen, maat en eenvoudige ritmes, al lopend, klappend en zingend.

De liedjes die er in de les geleerd worden zijn een voorbereiding op het instrumentale onderwijs, en worden ook geleerd om mee te leren cellospelen. Zo ontwikkelt het kind zich stap voor stap muzikaal en motorisch. Vanaf de eerste les wordt het instrument gebruikt.

Het onderwijs is specifiek op de kleuter en diens wereld van fantasie, verhalen en beleving afgestemd. Er wordt de ouders toestemming gevraagd de kinderen in de les te mogen filmen voor pedagogische doeleinden. De ouders zijn zeer welkom in de lessen zelf.

Een kleine cello kan worden gehuurd bij Kees Roos in Noorden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met docente Emmy Schaling Email: emmyschaling@gmail.com Voor algemene informatie over het MCB zie: www.muziekcollectiefbodegraven.com

Startdatum: 25 oktober. woensdag van 14.15-15.00 uur. Evertshuis, Julianastraat 4. Aantal Kleutercello lessen: 10
Deelnemers: 4.