VN-drieluik Operatie Steenbreek

26 Sep 2017 - 20:00

Alphen a/d Rijn - Operatie Steenbreek is een landelijk initiatief waar de gemeente Alphen aan den Rijn aan meedoet. Het doel is om meer groen en minder stenen in de stad te krijgen. Groene tuinen dragen bij aan snellere waterafvoer bij hoosbuien en zorgen voor meer vogels, insecten en andere dieren in bebouwd gebied.

Hoe je daar aan kunt bijdragen hoor je tijdens de lezing op dinsdag 26 september: welke dieren kun je naar een groene tuin lokken en met welke beplanting en tuininrichting doe je dat? Op zaterdag 30 september bezoeken we composteringsbedrijf Indaver. Met jouw groenafval wordt daar waardevolle grond gemaakt voor een succesvolle groene tuin. Op zaterdag 7 oktober bekijken we een aantal tuinen op locatie en beoordelen deze op diervriendelijkheid en snelle waterafvoer aan de hand van de punten die tijdens de lezing zijn behandeld. Zo krijg je ideeën om je eigen tuin (nog) groener te maken.

Aanmelden voor het drieluik is noodzakelijk via aanmelden@ivn-alphenaandenrijn.nl of bij Loes Leeuwenburg, 0172 44 52 46 (ook voor info). IVN-leden betalen € 4 voor het drieluik, niet-leden € 6. De presentatie is incl. koffie/thee en vindt plaats van 20.00-22.00 uur in Bezoekerscentrum De Veenweiden (de Vlinder), Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn, Zegersloot-Noord (vlakbij Kinderboerderij en Pannenkoekenboerderij).