Film: A Street Cat Named Bob

25 Aug 2017 - 20:30

Bodegraven - Waargebeurde verhalen die verfilmd worden; het doet wat met de kijker. Ook het hartverwarmde film A Street Cat Named Bob laat je niet onberoerd.


Na een moeilijke jeugd, probeert James Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en af te kicken van zijn heroïneverslaving. Wanneer hij een woning krijgt toegewezen, wordt hij geconfronteerd met een gewonde rode kater. En dat juist deze kater zijn leven een nieuwe wending zal gaan geven is de rode draad in deze verfilming!  De kater krijgt van James de naam Bob. Wanneer Bob na verzorging echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt James naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het James uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen.  Van het door James Bowen en Garry Jenkins geschreven autobiografische, buitengewone levensverhaal
werden, sinds het in 2012 uitkwam, meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Op Vrijdag 25 augustus 2017. Aanvang: 20.30 uur. Locatie: Evertshuis. Tickets à € 8,50 (inclusief consumptie) zijn te koop via de website www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa van het Evertshuis.