Overvaller uit Driebruggen krijgt 4,5 jaar celstraf

03-08-2017 Den Haag - De 27-jarige man uit Driebruggen die in januari overvallen op twee bakkerijen en een bloemenzaak heeft gepleegd, is afgelopen donderdag veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf. Bij de overvallen heeft hij de in de winkel aanwezige medewerksters bedreigd met een groot mes en hen gedwongen geld uit de kassa af te geven. Hij zorgde er steeds voor dat er maar één personeelslid in de winkel aanwezig was en geen klanten.

De medewerkster van de bloemenzaak in Bodegraven durft sinds de overval niet meer alleen in de winkel te werken. Ook de andere twee slachtoffers heeft hij veel angst aangejaagd. De rechtbank acht het gemak waarmee hij na de eerste overval – die volgens zijn eigen verklaring veel indruk op hem had gemaakt – heel snel nóg twee overvallen heeft gepleegd schokkend en zorgelijk. De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan het in bezit hebben van cocaïne, MDMA pillen en hennepplanten in zijn woning en diefstal van electriciteit.

Ondanks het feit dat de man geen strafblad heeft en spijt heeft betoond, is een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf in dit geval passend. Naast de celfstraf moet hij aan het slachtoffer van de overval in de bloemenwinkel in Bodegraven een schadevergoeding van 1200 euro betalen.

Lees ook: Verdachte overval op bloemenwinkel aangehouden