Open dag vernieuwde winkel van Anja Bout

03-08-2017 Driebruggen - Anja Bout houdt zaterdag 16 september van 11.00 tot 16.00 uur een open dag in haar vernieuwde winkel aan de Esdoornstraat 2c in Driebruggen  Na het vertrek van het Huis van Alles uit de Breiwinkel heeft ze haar winkel helemaal vernieuwd. De winkel heeft behalve een nieuwe look ook een nieuwe naam, ByAnja. De webshop heet HomeMade4U.
 

Tijdens de open dag zijn er allerlei leuke activiteiten. Er is o.a. een demonstratie van macrame en er komt een dame die is gekleed in een gehaakte jurk met een gehaakte pruik op en ze draagt zelfs gehaakte schoenen. Ze deelt leuke kleine cadeautjes uit.

Geschiedenis van de Breiwinkel

Voordat Anja drie jaar geleden met de winkel begon, gaf ze al 2 jaar handwerkavonden in een kaasboerderij. De handwerkgroep is meegegaan naar de winkel. Oorspronkelijk was de winkel bedoeld als buurtkamer met een mini bibliotheek en verkoop van garens en andere handwerkartikelen. Er werden 60+ochtenden en inloopavonden georganiseerd. De ouderenochtend liep al snel vol. Er kwamen iedere week zo'n 18 dames gezellig haken of breien of alleen een kopje koffie drinken. Het lag dan ook voor de hand dat het Huis van Alles daar tijdelijk gehuisvest werd in afwachting van de definitieve locatie in Custwijc die 9 september feesteljk wordt geopend.

Vernieuwde winkel met dezelfde activiteiten
Na het vertrek van het Huis van Alles, dat er 1,5 jaar onderdak heeft gekregen, is het een leuke winkel geworden met nog steeds inloopavonden, knutselmiddagen en een 60+ochtend. Anja organiseert veel activiteiten op het gebied van handwerken, een picknick in de boomgaard, workshops die gegeven worden door externe handwerksters en zelf geeft ze ook workshops op het gebied van haken, breien, macrame etc.

Anja gaat niet mee naar het Huis van Alles in Custwijc. De handwerkactiviteiten blijft ze organiseren in haar eigen vernieuwde winkel. Vanaf 21 september is er weer elke 2 weken op donderdag een inloopavond.