Alphense Maestro 2017

27 Mei 2017 - 13:00

Alphen a/d Rijn - Het Fanfare Promotie Orkest (FPO) gaat voor de inmiddels derde editie van dit evenement op zoek naar de beste amateur dirigent die zich na afloop een jaar lang de Alphense Maestro mag noemen.

Een tiental bekende Alphenaren gaan die dag op het Rijnplein aan het publiek hun directiekunsten laten zien. Deze deelnemers zijn: Josepha Verbruggen, Lotty Kruit, Sandra Bruinsma, Jeroen Eijkelboom, Chris Hoogendoorn, Bob Koning, Ed de Leest, Frank de Moel en Jean Paul Witteman.

Op zaterdagmiddag 27 mei 2017. Aanvang 13:00 uur op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn, bij slecht weer wordt er uitgeweken naar Theater Castellum.

De oplettende lezer ziet dat er 9 namen staan waar we plek hebben voor 10 kandidaten. Wie interesse heeft in die 10e plek wordt verzocht zich z.s.m. te melden via streekfestival@gmail.com

De vakkundige jury, bestaande uit Alphenaren Joop Nijholt en Ingrid Slangen, zal de deelnemers van opbouwend commentaar voorzien. Samen met de orkestleden kiezen ze na de eerste ronde de 3 dirigenten uit die naar de finale gaan om daarin te strijden voor de fel begeerde titel “Alphense Maestro 2017”. Ook de winnaar wordt betaald door jury en orkest gezamenlijk.

De aanstormende directie talenten gaan natuurlijk niet geheel onvoorbereid het podium op. Ze krijgen allemaal vooraf een basis les directie van de dirigent van het FPO en daarnaast ook de partituren en opnames van de door hen te dirigeren composities.

De wedstrijd start op zaterdag 27 mei om 13:00 uur op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn, bij slecht weer wordt er uitgeweken naar Theater Castellum. Het Fanfare Promotie Orkest sluit rond 16:00 uur het Maestro evenement af met een kort concert onder leiding van haar vaste dirigent Lucienne de Valk.