Openstelling Adventskerk

3 Jun 2017 - 12:00

Alphen a/d Rijn - Hebt u de preekstoel of de glas-in- loodramen al eens van dichtbij bekeken? Doen!? Een gastvrouw of –heer zal u er graag over vertellen.

 

 

Ook voor een zelfgemaakte kaart of een ander cadeau kunt u terecht in de Adventskerk. Vanaf 12.30 uur klinken de klanken uit het prachtige Steinmeyer orgel. Simon Stelling verzorgt het lunchconcert en speelt voor u muziek van Louis Vierne, Jan Zwart en Charles-Marie Widor, allen zijn componisten die 80 jaar geleden zijn overleden.

Op 3 juni bent u van harte welkom in de Adventskerk. De deuren staan vanaf 12.00 uur open. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Julianastraat 69, Alphen aan den Rijn. Meer informatie? www.orgelcommissiealphen.nl

Hierna kunt u op het plein voor de kerk kijken naar het schapen scheren. De heer Boerefijn scheert de kerkschapen, een oude kerkelijke gewoonte: een bron van inkomsten voor de kerken. Meer erover weten? Kom kijken en luisteren naar de uitleg!

De kerkopenstelling wordt afgesloten met een concert om 16.00 uur. Simon Stelling bespeelt het orgel en hij begeleidt Martine Straesser (alt). Zij zingt negro-spirituals.

Graag tot ziens in de kerk!

De volgende gelegenheid zal zijn op 1 juli. Ook op 5 augustus, 2 september en 9 september (Open Monumentendag) zet de Adventskerk de deuren open. Entree is gratis.

Het Steinmeyer orgel wordt eveneens door studenten van Simon bespeeld en wel op 10 juni (Robert Bezemer), 17 juni (Lennard Esveld), 29 juli (Sebastiaan Wijland), 12 augustus (André Weerheim), 19 augustus (Cor de Vries) en 26 augustus (Alexander Schippers). Aanvang van deze concerten is 12.30 uur