ESTO sluit seizoen af met 6e plaats

16-05-2017 Bodegraven – Ook dit seizoen sloot ESTO de competitie af met een plek in de middenmoot. Wel ongeveer wat de verwachtingen waren bij de start van het seizoen maar zeker niet enkele weken geleden. Toen stond het vizier nog gericht op een plekje in de top. Juist tegen de ploegen uit de onderste regionen werden onvoldoende punten gepakt om dit te bereiken. De overwinning op Stolwijk in de afsluitende competitiewedstrijd was verdiend

en werd in twee minuten bereikt. Voetballend was ESTO de betere ploeg. Er stond echter voor beide ploegen niets meer op het spel en dat was soms te merken. Anderzijds hadden beide ploegen meerdere invallers vanwege schorsingen en blessures die vooraan stonden om er een leuke sportieve wedstrijd van te maken. De hoeveelheid publiek langs de lijn was matig en ze hopten vaak even naar de kantine om de spanning in de eredivisie te volgen. Daar was gelegenheid voor, hoewel er toch zo nu en dan prima werd gevoetbald door beide ploegen. In de eerste helft gebeurde er niet veel.

De 0-0 ruststand deed recht aan de verhoudingen. in de 69e minuut mocht Stojan Cekic voor ESTO de 1-0 aantekenen. Een goede steekpass vanuit de middencirkel zette hem voor de Stolwijse doelman. Die omspeelde hij en ronde af door de bal in het net te schuiven. Nog geen twee minuten later viel de 2-0 voor ESTO. Dit keer was het de jonge Jesper den Besten die een rebound benutte om koppend zijn ploeg op de einduitslag te trakteren. Er waren voor beide kanten nog wel twee hele goede kansen om daar verandering in aan te brengen. Stolwijk gaat in de nacompetitie knokken voor plaatsje in de tweede klas, terwijl ESTO mag ‘uitbuiken’ richting volgend seizoen. Dat kan overigens met veel jonge spelers waarvan enkelen al een vaste plaats in de selectie hebben veroverd.
 

JEUGDOLYMPIADE:

Over twee weken viert ESTO voor de 50e keer haar roemruchte jaarlijkse Jeugdolympiade. Een geweldig spektakel met meer dan 200 kinderen die een nachtje overblijven op het sportcomplex. Toch weer iets moois om naar uit te kijken voordat de zomervakantie begint.