Expositie Mieke de Haan in Museum Gouda

23 Mei 2017 - 17:00

Gouda - Kunstenaar Mieke de Haan schildert sinds het begin van dit jaar 'live' tijdens haar expositie in Museum Gouda.

 

 

Een bijzondere aanpak, die ervoor zorgt dat bezoekers haar letterlijk op de vingers kunnen kijken in het atelier dat in het museum is ingericht. Het waren vruchtbare maanden. Er zijn zoveel nieuwe werken ontstaan dat de museumzaal vanaf 23 mei opnieuw ingericht is met nieuw werk dat ze schilderde in haar zaal-atelier. En ondertussen schildert ze gewoon door.

Schilderen in een museum is ongebruikelijk. Er zijn ook niet veel kunstenaars die graag in het openbaar werken en hun hele proces willen laten zien. De dagen dat Mieke de Haan in haar museumatelier aan het werk is kunnen bezoekers het hele schilderproces volgen. Een museum dat leeft: dat is de ervaring die kunstenaar Mieke de Haan wil bieden. Dat bezoekers dat kunnen waarderen is te zien aan de boodschappen die de mensen achterlaten in het gastenboek. Dat staat vol met mooie woorden in vele talen.
 
Inspirerend gebouw
Mieke de Haan liet zich inspireren door het historische gebouw van Museum Gouda. Ze schilderde onder andere de trappen, de kapel, gangetjes, de zolder en het depot. Ze kwam op plekken waar bezoekers niet komen. Het gebouw zit vol verhalen. En dat is te zien aan de nieuwe kunstwerken!
 
Nieuwe expositie
Er ontstonden zelfs zoveel nieuwe schilderijen dat zich het plan vormde om er een nieuwe expositie mee in te richten. De werken die er hingen gaan van de muur en de nieuwe werken worden opgehangen. De verf van sommige schilderijen is bij wijze van spreken nog nat. En Mieke de Haan schildert gewoon verder, te midden van de nieuwe expositie die vanaf 23 mei te zien is voor publiek.

De expositie ‘Mieke de Haan schildert’ is nog t/m 4 juni 2017 te zien. Museum Gouda. Museum geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Kunstenaar aanwezig op donderdagen van 12 tot 17 uur, op zondagen van 14 tot 17 uur.