Expositie Ellen van Toor & Mieke van Zundert

12 Mei 2017 - 19:30

Bodegraven - Marjolijn van der Jagt opent de expositie met werk van Ellen van Toor en Mieke van Zundert. Pieter Karman zorgt op vleugel voor de muzikale omlijsting.

 

Bij het maken van de collages gaat Ellen van Toor uit van op zichzelf waardeloze materialen; willekeurig bij elkaar gezocht, verzameld en opgeplakt. Elke keer weer staat ze voor de keuze welk materiaal, kleur of vorm ze kan gebruiken. Met deze verschillende materialen gaat Van Toor aan de slag. Door het maken van verschillende combinaties, zoekt ze naar de juiste toon. Ellen werkt haar collages af met een omlijsting. Daardoor krijgen ze als het ware een eeuwigheidswaarde; het zorgt ervoor dat het bewaard blijft.

Mieke van Zundert haalt de onderwerpen voor haar werk uit het dagelijks leven. Zij maakt tere verhalende beeldjes van geacryliseerd papier in een zelfontwikkelde millefeuille-techniek. Van Zundert observeert haar onderwerp en legt deze vast. Meisjes in hun eerste dansjurkje, een vader die zijn kind in de lucht gooit, toeristen die een haring eten, of ‘PC Hooft-tijgers’ met armen vol boodschappen... Soms zijn het wrange beelden, die schuren en vertellen over heftige gebeurtenissen.

Op vrijdag 12 mei 2017 om 19.30 uur. De entree is zoals altijd gratis. De expositie is tot en met 22 juni te bezichtigen in de foyer van het Evertshuis.