Acht verdachten van drugshandel aangehouden

20-04-2017 Gouda - De politie heeft in een onderzoek naar handel in verdovende middelen woensdag 19 april acht verdachten aangehouden en 22 panden doorzocht. Al deze verdachten zitten in beperkingen, dat wil zeggen dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben. Drie verdachten zijn aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen en/of het plegen van verzet tegen de politie.
 

De verdachten zijn mannen van tussen de 22 en 50 jaar uit Gouda en omstreken. De doorzoekingen waren in woningen en in een eetgelegenheid in Gouda, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Gouderak, Moordrecht, Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Bij de doorzoekingen werden een hoeveelheid drugs, geld en drugsgerelateerde goederen aangetroffen en in beslag genomen. Ook heeft de recherche gegevensdragers meegenomen voor verder onderzoek.

De Dienst Regionale Recherche en politieteam Gouda van de eenheid Den Haag zijn sinds november 2016 een onderzoek gestart naar de drugshandel. Dit onderzoek resulteerde woensdag in de aanhoudingen en doorzoekingen.