Grote belangen voor Bodegraven en ESTO in Boreftse derby

19-04-2017 Bodegraven – A.s. zondag 23 april is het B.J. Suringa-complex weer het decor voor de klassieke Boreftse derby tussen Bodegraven en ESTO. Beide ploegen hebben dit keer grote belangen voor een goed resultaat. Gastheer Bodegraven knokt nog om weg te blijven uit de gevarenzone. De roodzwarte brigade van het trainersduo Willem Dekker/Frank Bakker staat nu nog op een 12e positie en dat is nog een nacompetitieplaats.

Winst op ESTO zou zeer welkom zijn en een steun in de rug voordat het begint aan de laatste twee competitiewedstrijden waarin de directe concurrenten Gouderak en Ammerstol verslagen moeten worden. ESTO draait nog mee in de carrousel om de 2e plaats en de daaraan gekoppelde overname van een periodetitel. Verlies tegen Bodegraven zou de kans daarop aanzienlijk verkleinen. Ook voor de 3e periodetitel is ESTO nog in de race. ESTO-trainer Pieter van Zoest heeft de verjonging van zijn elftal ingezet. Grote kans dat we een paar van die jonge spelers in actie zien. De wedstrijd begint a.s. zondag om 14.00 uur.

• RTV Bodegraven besteedt ruime aandacht aan de derby met live verslag op de radio vanaf 14.00 u. en later een videoregistratie van de wedstrijd in Sport Report op internet en op het tv-kanaal van de omroep. 

• Bericht: André van Egdom