Routekaart naar klimaat neutrale gemeente in 2035

19-04-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De gemeenteraad heeft afgelopen woensdag unaniem ingestemd met de routekaart die moet leiden naar een klimaat neutrale gemeente in 2035. Ook werd ingestemd met een motie die oproept om in alle relevante raadsvoorstellen een klimaatneutraalparagraaf op te nemen. De thema’s op de routekaart zijn: duurzame energie, water, afval, transport, wonen, maatschappelijk vastgoed,

economie, voedsel, leefbaarheid en recreatie. Bij ieder thema zijn acties benoemd. Ieder jaar evalueert de gemeenteraad of de acties zijn uitgevoerd. Inwoners worden gestimuleerd om regenwater op te vangen en te gebruiken, zonnepanelen aan te schaffen, huizen te isoleren, elektrisch te gaan rijden, minder vlees te eten etc.

Arie de Groot, fractievoorzitter van de ChristenUnie, gaf wethouder Kees Oskam een model van een fiets cadeau omdat de wethouder volgens De Groot een kanteling in de gemeente teweeg heeft gebracht. Wethouder Oskam heeft Bewust Afval Scheiden geimplementeerd en probeert zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat investeren in energiebesparende producten beter rendeert dan de spaarbank. Ook heeft hij bijgedragen aan de bouw van het meest duurzame recreatiepark van Nederland in Reeuwijk.
 

Klik hier voor de routekaart