Miraculeuze zege voor Botesa op Heksenmeppers

18-04-2017 Bodegraven - Het mixteam van Botesa heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Landelijke Voorjaarscompetitie gewonnen. Op het eigen Botesapark bogen de Bodegravers een 0-3 achterstand om in een 5-3 overwinning op de Heksenmeppers. Onder het toezicht van een flink aantal supporters gingen Rianne Schouten en Marjolein Witte lange tijd gelijk op met hun tegenstanders in de damesenkelspelen.

Beiden verloren echter na een slopend gevecht de derde set, en toen ook het herendubbel in drie sets onderuit ging, stonden de bezoekers uit Oudewater plots op een verrassende 0-3 voorsprong.
Na een korte onderbreking herpakte Botesa zich door via de broers Luuk en Steef van Gorkum beide herenenkelspelen simpel naar zich toe te trekken. Schouten en Witte trokken de stand vervolgens gelijk door in een hoogstaande wedstrijd met 7-5 7-6 te winnen van de twee dames die hen in de enkelspelen nog de baas waren. In de beslissende gemengd dubbelspelen maakte Botesa de wonderbaarlijke comeback compleet. Door de overwinning gaat Botesa de eerste onderbreking in als verrassend koploper met 13 punten. Volgend weekend worden er geen wedstrijden gespeeld; op zondag 30 april vervolgt Botesa zijn campagne met een uitwedstrijd in en tegen Lopik.
 

► Luuk van Gorkum en Marjolein Witte voor het begin van hun gemengd dubbel die zij wonnen van de Heksenmeppers.