RVC ’33 is ongeslagen thuisstatus kwijt

18-04-2017 Reeuwijk-Dorp – Vanaf november 2015 was RVC ’33 thuis niet meer te verslaan. Daar kwam afgelopen paasmaandag tegen TOGB een einde aan. De nr. 3 op de ranglijst was RVC ’33 op Kaagjesland met 2-4 de baas, waardoor het ook nog de achterstand op de Reeuwijkers verkleinde tot 2 punten. Na zo’n 4 minuten deed TOGB de ongeslagen thuisstatus van RVC ’33 al doen wankelen door een doelpunt van Joey Lems: 0-1. Een fraaie loopactie en

afronding door Romano Giorgini bracht RVC ’33 weer terug in de wedstrijd: 1-1. Hoewel RVC ’33 nog voor rust ook kansen kreeg een tweede treffer te produceren, was het toch TOGB dat de 1-2 naar de 2e helft tilde. In een actie van Rens Mathot, die een moeilijk te bespelen tegenstander tegenover zich had, zag de scheidsrechter een overtreding die in zijn ogen goed was voor een strafschop voor de gasten. In de 2e helft bleef RVC ’33 kansrijk voor de gelijkmaker, zo was o.a. Frank Stolwijk er dichtbij, maar uiteindelijk ging een vooral technisch beter TOGB beter met de kansen om: 1-4. Nog een late treffer van Wouter Sluijs kon TOGB niet meer in problemen brengen. RVC ’33 heeft nog volop kans op de 2e plaats en de daarmee de gekoppelde overname van een periodetitel. Zelfs een 3e plaats, als TOGB de 3e periodetitel pakt en RVC ’33 alsnog passeert op de ranglijst, zou daarvoor uitkomst bieden.
 

• Bericht: André van Egdom

► Vallen en opstaan voor verdediger Bjorn Verbeij. Uiterst links invaller doelman Tim v.d. Hoek ziet dat het goed afloopt. De RVC-verdediging werd zwaar op de proef gesteld door TOGB. (Foto: Letty Blanken)
► RVC '33 snijdt met 3 man het TOGB-strafschopgebied binnen. V.l.n.r. Wouter Sluijs, Erik van Zoest en de aan de bal zijnde Frank Stolwijk. De actie leverde geen doelpunt op. (Foto: Letty Blanken)