CDA wil Kindertelefoon in Bodegraven-Reeuwijk behouden

17-04-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Het CDA Bodegraven-Reeuwijk maakt zich zorgen over het voortbestaan van de kindertelefoon. De Kindertelefoon vreest in financiële problemen te komen nu het met alle 388 gemeenten individueel moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten. In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisatie namens alle gemeenten in één keer. 

"Voor ons staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn," meldt CDA Bodegraven-Reeuwijk. De partij heeft aan het college gevraagd om voor 1 juni een overeenkomst te sluiten met de Kindertelefoon.

Ook in de Tweede Kamer heeft het CDA aandacht gevraagd voor het voortbestaan van de Kindertelefoon. Tweede Kamerlid René Peters wil voorkomen dat de Kindertelefoon in de toekomst niet meer toegankelijk is in alle gemeenten. Peters: "de kindertelefoon is belangrijk omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen."