Concert Alphense blaastrio ‘En Garde’

21 Apr 2017 - 20:15

Alphen a/d Rijn - In de Remonstrantse Kerk aan de Samuel Aardenwerksteeg in het centrum van Alphen aan den Rijn vindt een bijzonder concert plaats. Het nieuwe Alphense blaastrio ‘En Garde’ presenteert zich in hun eerste concert.

 

Trio En Garde bestaat uit de drie Alphense musici Marjola Uitendaal (hobo), Ingrid Slangen (klarinet) en Maud van Daal (fagot).

Dit drietal heeft elkaar gevonden in “het leukste wat er is, samen muziek maken”. En Garde presenteert zich met frisse, energieke Franse muziek uit het begin van de 20 e eeuw. De diversiteit van de drie rietinstrumenten biedt bijzondere klanken en mogelijkheden en juist in de werken van bovenstaande componisten komt dit mooi naar voren.

Marjola Uitendaal studeerde aan het Utrechts conservatorium, Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, Koninklijk Conservatorium in Brussel en de Musikhochschule in Hannover en treed regelmatig op met koren en orkesten. Ingrid Slangen studeerde klarinet en schoolmuziek aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij is ensemblecoach, begeleidt kamermuziekcursussen en geeft klarinetles. Maud van Daal studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en speelde bij diverse kamermuziekensembles. Hij is fagottist bij het Balletorkest in Amsterdam.

Op Vrijdagavond om 20.15 uur. Remonstrantse Kerk aan de Samuel Aardenwerksteeg in het centrum van Alphen aan den Rijn Op het programma staan werken van Ibert, Tansman, Mihaud en Jacob. De toegang is gratis.

De Remonstrantse kerk is te bereiken door in de Van Mandersloostraat tussen de KPN en Chasin het steegje in te wandelen.