Rohda ’76 loopt kater en flinke schade op

16-04-2017 Bodegraven – Niet Rohda ’76 maar Bergambacht ging afgelopen zaterdag met de 2e periodetitel aan de haal. Rohda ’76 verzuimde op eigen veld SPV ’81 te verslaan. De Bodegravers bleven steken op 1-1. Bij praktisch heel Rohda ’76 was scheidsrechter Sturz de gebeten hond. De leidsman, die bepaald niet denderend leidde, bestrafte Rohda met maar liefst 4 rode kaarten, zodat Rohda ook nog opgescheept zit met een viertal schorsingen.

Dit is voor de komende nog belangrijke wedstrijden geen rooskleurig vooruitzicht. Tot diep in de 1e helft leek niets te duiden op een rampzalige middag voor de ploeg van Boris van Es. SPV ’81 kreeg in de 1e helft nauwelijks kans de middenlijn te overschrijden. Toen Tim v.d. Werf na een minuut of 12 het overwicht met een doelpunt bekrachtte, leken de Polsbroekers naar een ruime nederlaag te worden gespeeld.

Maar na zo’n 35 minuten in de 1e helft volgde onverwacht de ommekeer. Rohda-speler Max Heij werd met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Sturz. De middenvelder zou nagetrapt hebben, maar was dat werkelijk zo ernstig en was die rode kaart niet veel te zwaar bestraft? De meningen hierover waren verdeeld, maar hoe dan ook; Rohda moest verder met één man minder. Dit beperkte Rohda verder voldoende afstand te kunnen nemen.

Dat was ook in de 2e helft het geval. Arnoud Troost kreeg nog wel een megakans voor een tweede treffer, maar hij miste de overtuiging in zijn actie. Lang bleef Rohda hangen in de waan de 1-0 nog wel over de streep te kunnen trekken. In de 80e minuut sloeg het noodlot  voor Rohda toe. Doelman Nova Markarian belandde in de ogen van de scheidsrechter bij een uittrap net iets te ver buiten zijn strafschopgebied. De toegekende vrije schop voor hands schoot SPV’er Ivo Sluijs formidabel in de bovenhoek en buiten bereik van Rohda-goalie Markarian. De gelijkmaker trof Rohda als een mokerslag. De emoties liepen hoog op.

In de tumultueuze slotfase incasseerde Rohda ook nog 3 rode kaarten, nadat scheidsrechter Sturz de bal niet op de strafschopstip wenste te leggen en o.a. Roy Snijder en Chris Nap hun zelfbeheersing verloren. Na afloop kreeg ook doelman Nova Markarian nog rood voorgeschoteld toen die z’n frustraties de vrije loop liet.
 

• Bericht: André van Egdom

► Tim v.d. Werf op weg naar de 1-0 voor Rohda '76. Het bleek niet genoeg. Rohda liet de voorsprong toch weer glippen: 1-1. (Foto: Erwin Korevaar)