Weide & Wildernis in Arti Legi

6 Mei 2017 - 12:00

Gouda - Arti Legi presenteert van 6 april t/m 7 mei de tentoonstelling Weide & Wildernis. Er is werk te zien van drie Nederlandse kunstenaars die met verschillende technieken de schoonheid van weide en wildernis tot uitdrukking brengen.

Voor Heleen Cornet, die al decennia op Saba woont, is het tropische regenwoud van deze ‘bijzondere gemeente’ van Nederland inclusief de Caribische Zee haar inspiratiebron. Heleen weet als geen ander de schoonheid van die wildernis over te brengen op haar kleurrijke olieverfdoeken en aquarellen.

Beeldend kunstenaar Bert Denneman, kijkt met een artistieke en ecologische bril naar de natuur. Zijn sierlijke bronzen beelden van o.a. vogels geven uiting aan zijn eigen verwondering over de natuur.

Etser Han van Hagen is zijn leven lang gefascineerd door natuurgebieden waar de mens weinig invloed heeft. Het lukt hem met zijn ambachtelijke beheersing van lijnbewegingen en vlakbehandelingen een poëtische sfeer op te roepen in zijn etsen van planten, dieren en landschappen.

Heleen Cornet, Bert Denneman en Han van Hagen hebben met elkaar gemeen dat zij zich laten inspireren door de ongerepte natuur. Met ruim 100 kunstwerken van Heleen Cornet, Bert Denneman en Han van Hagen staat de rijkdom van weide en wildernis centraal. Arti Legi is gevestigd aan de Markt 27 te Gouda. Dagelijks van donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.artilegi.nl