Wie pakt op de valreep nog een periodetitel?

13-04-2017 Bodegraven – Met nog vier ronden voor de boeg in de reguliere voetbalcompetitie is er voor de clubs uit onze gemeente nog veel te winnen. Zo ook voor Rohda ’76. De zaterdagvierdeklasser staat zaterdagmiddag (15 april) voor een cruciale wedstrijd. Aan de Broekveldselaan ontvangen de Bodegravers SPV ’81. Bij winst is de 2e periodetitel een feit. Tegen de Polsbroekers, die een bescheiden 9e plaats innemen in de 4e Klasse C, zou dat toch te

doen moeten zijn. Maar de ploeg van Boris van Es maakt juist nu niet de allerbeste fase van de competitie door. In de afgelopen 4 wedstrijden werd verloren van Aarlanderveen en Bergambacht en liet het ook nog de winst glippen tegen Sportief.
 

• Zondagtweedeklasser RVC ’33 is gefocust op de 2e plaats in de 2e klasse C, die de Reeuwijkers al een paar maanden stevig in handen hebben. Paasmaandag krijgt RVC ’33 te maken met een regelrechte aanval op die 2e plek als TOGB op Kaagjesland op bezoek komt. Weet RVC ’33 de 2e plaats vast te houden dan zijn de Reeuwijkers verzekerd van een periodetitel.
• CVC Reeuwijk is in de 3e Klasse A zaterdag ook nog volop in de race voor een periodetitel. En heeft daar nog twee mogelijkheden voor. De 2e plaats hebben de Reeuwijkers nog in het vizier en zelfs een 3e plaats zou ook nog een periodetitel kunnen opleveren. Maar het kan ook door het winnen van de 3e periode. Daarin staat CVC Reeuwijk weliswaar 2e, maar het krijgt volgende week zaterdag thuis koploper Schoonhoven nog op bezoek. Bij winst gaat Reeuwijk over Schoonhoven heen.
• In de 3e Klasse C zondag valt er voor ESTO en Bodegraven ook nog veel te winnen. ESTO heeft nog een kans op de 2e plaats, maar heeft dat zelf niet meer in de hand. Bodegraven, dat nu nog op een nacompetitieplaats staat, moet nog flink aan de bak voor lijfsbehoud in de 3e klas. Cruciaal zijn de laatste twee wedstrijden tegen Gouderak en Ammerstol die sowieso gewonnen moeten worden. Volgende week zondag (23 april) staat de derby Bodegraven-ESTO op het programma. Een derby waarin de wederzijdse belangen groot zijn.
 

• Bericht: André van Egdom

► A.s. zaterdagmiddag (15 april) is de wedstrijd Rohda ’76-SPV ’81 live te volgen op radio Bodegraven en Gouwestad. Verslaggever is André van Egdom.