Scouts uit Bodegraven beleven een geweldig weekend

11-04-2017 Bodegraven - Afgelopen weekeind deden de 350 tieners er alles aan om de felbegeerde punten binnen te slepen voor de Regionale Scouting Wedstrijden. Een lekker maaltje koken, mooie verkleedkleren aan, meedoen met alle spelen en wedstrijden; overal konden punten voor verdiend worden.
 

De twee afgevaardigde patrouilles uit Bodegraven wisten dit jaar helaas geen plaats op de LSW te veroveren. Maar ze hebben wel een fantastisch weekend beleefd en gaan volgend jaar zeker weer voor de prijzen.

Wedstrijd
Met verschillende onderdelen kon in totaal tweeduizend punten gescoord worden. Het winnende groepje van de Francisgroep scoorde 1370 punten. De nummer twee eindigde met 1367 punten. In totaal waren 150 vrijwilligers actief uit alle windstreken van de regio Hollands Midden. Kinderen kwamen uit Bodegraven en Alphen tot Hillegom en Wassenaar.

Superscout
Thema dit jaar was ‘Superscout’. Waarbij de kinderen werden uitgedaagd hun eigen krachten te laten zien. Zo maakte elk groepje voorafgaand aan het weekend al een collage waarin ze lieten zien waar de krachten van hun eigen team lagen. ‘s Avonds streden de deelnemers tegen elkaar tijdens de spelshow in de grote kampvuurkuil, welke voor deze gelegenheid was aangekleed met een groots theaterdecor. De deelnemers lieten hier met verschillende opdrachten zien hoe sterk, slim, snel en creatief ze waren.

Terugblik

Organisator Myra Teunissen, blikt tevreden terug. ,,We hebben een erg geslaagd weekend achter de rug, wat vooral komt door het grote enthausiasme van de vele deelnemers. Ook het zonnige weer heeft hier zeker een steentje aan bijgedragen. De uitslag was erg spannend: de winnende groep is de afgelopen jaren vaker hoog geëindigd, maar was er nog niet eerder in geslaagd de RSW te winnen.”