VSTS-dames kampioen in 3e Divisie B

11-04-2017 Bodegraven – De VSTS-dames spelen volgend seizoen een klasse hoger in de 2e divisie. Afgelopen zaterdag werd dat bewerkstelligd door een 3-2 overwinning op Gemini/Kangeroes waardoor het kampioenschap een feit werd. Het was tevens een gepast afscheid voor coach Sieme Boom, die afscheid neemt na 6 jaar. VSTS had in de kampioenswedstrijd de start die het wenste door de eerste twee sets te winnen: 25-21 en 25-20. In de 3e set kwam

Gemini/Kangeroes, de nr. 2 op de ranglijst, goed terug: 23-25. Ook in de 4e set had VSTS het ritme nog niet hervonden. De servicedruk waar VSTS nog vele punten mee pakte in de eerste twee sets was er niet meer en door persoonlijke fouten nam Gemini weer het voortouw en ook een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen: 21-25.
In de 5e set moest VSTS de buit gaan binnen halen. En daarin was VSTS wel scherp en bouwde na de wissel van speelhelft de voorsprong uit. Even werd het nog spannend maar VSTS hield het hoofd koel en harkte de vijfde set met 15-11 binnen waarna het kampioensfeest losbarstte. Alle supporters werden bedankt en ook Sieme Boom werd bedankt voor zijn trouwe dienstjaren bij de club.
• In een wedstrijd waar weinig meer op het spel stond, versloeg VSTS H1 Kalinka 4 met 4-0. Het was de laatste thuiswedstrijd voor de VSTS-heren.
 

► De VSTS-dames vieren hun kampioenschap.