Voorlichtingsavond over autisme

24 Apr 2017 - 19:30

Boskoop - Er vindt een voorlichtingsavond over autisme plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in De Loods Zalencentrum in Boskoop. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.


Ruim één procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. De hersenen van mensen met autisme verwerken informatie die ze waarnemen via zintuigen, op een andere manier. Zij hebben er moeite mee om wat zij ruiken, zien, horen of voelen te verwerken tot een samenhangend geheel. Hierdoor ervaren zij problemen op het gebied van communicatie, verbeelding en in het omgaan met anderen. Kinderen en volwassenen met autisme hebben allemaal een andere combinatie van klachten en problemen.
 
Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om autisme te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Op maandag 24 april 2017 om 19.30 uur. Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om autisme te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen. Info: www.ggz-informatiepunt.nl