Paaszondag Hooge Burch Zwammerdam

16 Apr 2017 - 13:30

Zwammerdam - Het Limes bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam bestaat één jaar. Reden om dit te vieren met een lezing, rondleidingen en een Romeinse Beautysalon. Deelname is gratis.

 

In zorglocatie Hooge Burch, Spoorlaan 19, is een bijzondere collectie te zien van fraaie objecten die allemaal ter plekke zijn gevonden. Hier stond ooit het Romeinse fort Nigrum Pullum. En dat niet alleen. Hier zijn ook in de jaren 1971-1974 maar liefst zes schepen uit de Romeinse tijd opgegraven. De expositie toont een groot aantal vondsten. De fotowanden geven u een indruk van het fort en de schepen. Op het terrein zelf zijn onderdelen van het fort aangeduid.

Ter gelegenheid van het eenjarig jubileum geeft archeoloog Tom Buijtendorp een interessante lezing, aanvang 13.30 uur. Niet over het castellum van Zwammerdam, maar over de Romeinse Brittenburg bij Katwijk aan Zee. Beide werden verbonden door de Rijn, de noordelijke grens van het Romeinse rijk, die druk werd bevaren. De mythische Brittenburg verdween in zee, maar in de 16 de eeuw kwam de ruïne tijdelijk boven water. Tom Buijtendorp en archeologen van de AWN proberen dit jaar door een geologisch en archeologisch onderwateronderzoek, door duiken en metingen erachter te komen waar de Brittenburg lag.

13.30 uur Opening Limes Zomer 2017
aansluitend
Lezing door archeoloog Tom Buijtendorp
‘De Brittenburg, einde van een mysterie?’

14.00-16.00 uur Romeinse Beautysalon. Voor een Romeins
dameskapsel, een scrub-behandeling of een
Romeins make-up advies

14.30-16.00 uur Rondleidingen door het genootschap NIGRVM
PVLLVM langs de tentoonstelling en door de castellumtuin

Paaszondag 16 april 13.30 - 16.00 uur. U kunt ook zelf de grenzen van het fort, het Romeinse hoofdgebouw en de toegangspoort op Landgoed Hooge Burch ontdekken of aan de slag met de interactieve tablet. Download alvast thuis de app TimeTravel Zwammerdam. zorglocatie Hooge Burch, De Haven, Spoorlaan 19 in Zwammerdam

Bij Grand Café De Haven kunt u genieten van een hapje en een drankje. Op vertoon van dit bericht krijgt u een kop koffie of thee met wat lekkers voor €2,95.