Concert Bassano Quartet in Lutherkerk

13 Mei 2017 - 16:00 13 Mei 2017 - 16:44

Bodegraven - Het blokfluitkwartet ‘Bassano Quartet’ treedt zaterdagmiddag 13 mei vanaf 20.00 uur op in de Lutherkerk in Bodegraven. Het Bassano Quartetet is een professioneel blokfluitkwartet dat speelt op hoog niveau. Eén van haar leden is de Bodegraafse blokfluitiste Saskia Teunisse.

Van 16:00 tot 17:00 uur verzorgt het Bassano Quartet een inleiding waarbij de bezoekers alle fluiten mogen bekijken, vragen stellen en een klein voorproefje kunnen horen. Hierbij ligt de focus op jeugd tot 18 jaar, zij mogen gratis naar binnen met dank aan de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk.
 
Voor volwassenen is de entree € 5,-, in combinatie met een kaartje voor het concert € 2,50.
Kaartjes voor het concert a € 15,- (voorverkoop) zijn te reserveren via bassanoquartet@xs4all.nl. Reserveren is ook aanbevolen vanwege het beperkt aantal plaatsen in de kerk. Bij de entree kost een kaartje € 17,50, voor jeugd tot 18 jaar zijn de prijzen resp. € 7,50 en € 10,-.
 
Meer informatie is te vinden op www.bassanoquartet.nl en Youtube

Concerten van het Bassano Quartet zijn bijzonder omdat ze draaien om sfeer, klank en contact. Sfeer door een intieme setting en zorgvuldig gekozen muziek, die ons raakt en met elkaar in contact brengt. Contact ook met u als publiek, met een andere bewustzijnslaag, ver van de waan van alledag. Klank, door onze continue zoektocht naar de beste klank voor elk stuk, door het onderling combineren van de prachtige instrumenten die wij tot onze beschikking hebben. Deze zijn op enkele uitzonderingen na, allemaal gemaakt door ons kwartetlid Adriana Breukink. Adriana is naast een geïnspireerd speler, een internationaal zeer gewaardeerde blokfluitbouwer. Zij maakt onder andere 3 exemplaren van de ‘grootste blokfluit ter wereld’, de 3 meter lange subcontrabas in Bes. In ons concert kunt u deze fluit zien en horen, bespeeld door Adriana zelf.
 
Naast het spelen van muziek uit de 15de tot vroeg 17de eeuw, op kopieën van historische instrumenten, spelen zij een breed scala aan repertoire op modern vormgegeven blokfluiten.
Dit reikt van Haydn en Mozart tot Arvo Pärt, speciaal voor het kwartet geschreven composities en Piazzolla. Hierin verrichten zij veel pionierswerk, dit komt in de tweede helft van het concert aan bod. Een heel gevarieerd programma dus.