Kerkopenstellingen in de Adventskerk te Alphen

1 Apr 2017 - 12:00

Alphen a/d Rijn - Ook in 2017 zal de Adventskerk op de eerste zaterdag van de maanden april t/m september haar deuren gastvrij openen voor bezoekers. Zaterdag 1 april start het nieuwe seizoen.

Vanaf 12.00 uur zijn er rondleidingen in dit beeldbepalende monument uit 1922 met de vele Jugendstil-elementen, her¬innerend aan de tijd van Berlage en kan er ervaren worden wat een prachtig gebouw het is. Er is informatie over de geschiedenis van de kerk, haar voorgangers, de brand van vrijdag 7 april 1916 en het prachtige Steinmeyer-orgel.

Zoals gebruikelijk zal er twee keer een orgelconcert worden gegeven door Simon Stelling, de vaste organist en teven stadsorganist van Alphen aan den Rijn. Deze concerten zijn om 12.30 – 13.00 uur en 15.30 – 16.00 uur. Eenmalig begint het middagconcert om 15.30 uur (een half uur eerder dan de gebruikelijke aanvangstijd), omdat er ’s avonds weer een concert is in de kerk.

Het thema voor de lunchconcerten 2017: ‘Charles-Marie Widor, Louis Vierne en Jan Zwart, 80 jaar geleden overleden’. Op deze eerste openingsdag zal van iedere componist muziek ten gehore worden gebracht. In het middagconcert zal Simon het Steinmeyer-orgel bespelen m.m.v. Aubrey Snell, saxofoon. Er worden composities gespeeld van Franck, Saint-Saëns, Bozza en Vierne.
Na elk concert is er gelegenheid het orgel en de speeltafel te bezichtigen en uitleg te krijgen over dit unieke instrument, één van de zeer weinige romantische orgels in Nederland die nog
in authentieke staat verkeren op de plek waarvoor het gebouwd is. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

De openingstijden zijn van 12.00 uur tot 16.30 uur. De kerk is rolstoeltoegankelijk.
Data van de Kerkopenstellingen in 2017 zijn: 1 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 9 september (Open Monumentendag).