Wethouder bezoekt Regenboog tijdens dag van de leerplicht

20-03-2017 Reeuwijk-Brug - Wethouder Martien Kromwijk bezocht tijdens de dag van de leerplicht afgelopen donderdag de leerlingen van groep acht van basisschool de Regenboog. Er werd gezamenlijk stilgestaan bij het feit dat onderwijs een voorrecht is.  Tijdens zijn bezoek noemde wethouder Kromwijk de dappere Malala Yousafzai als voorbeeld.
Fotograaf: Danny de Vries

 

Hij vroeg de klas of zij van haar hadden gehoord. Nimca beaamde dit en vertelde het verhaal van Malala. Malala won in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede, omdat zij wereldwijd aandacht vraagt voor het recht van alle kinderen op onderwijs.

Wethouder Kromwijk: “De strijd van Malala is belangrijk, omdat onderwijs de jeugd helpt ontwikkelen en te bouwen aan een goede toekomst.” Hoewel de jeugd van Bodegraven-Reeuwijk het goed doet op school, wil de gemeente blijvend inzetten op het terugdringen van voortijdige schooluitval.

De leerplichtambtenaren en de wethouder stelden enkele vragen aan Nimca. Zij is op 8-jarige leeftijd naar Nederland gekomen vanuit Somalië. Hoe is dit gegaan? Ging ze eerst naar de taalschool om Nederlands te leren? Of kon ze al een beetje Nederlands praten? Nee, dat heeft ze echt geleerd op de Regenboog. Vooral van de omgang met de kinderen en wat extra lessen van een leraar. De klas reageerde ook heel leuk op haar komst en vinden dat zij fantastisch Nederlands spreekt.