BZ&PC D1 verliest van UZSC 3

20-03-2017 Utrecht – De strijd om de titel in de 2e klasse B dames ligt nog helemaal open. Het Utrechtse UZSC 3 versloeg in een pakkend duel de BZ&PC-dames met 8-5. En daarmee zijn de Utrechtsen met evenveel punten langszij gekomen. Echter in de onderlinge stand (uit- en thuiswedstrijd opgeteld) heeft BZ&PC een beter doelsaldo en blijft hierdoor toch koploper. Ruim 50 meegereisde BZ-supporters zagen hoe BZ&PC het lastig had tegen het op het bot

gemotiveerde UZSC 3. De Utrechtse ploeg had alles uit de kast gehaald om met meer dan zeven goals verschil te winnen om in doelsaldo BZ&PC voor te blijven. Zo lag zelfs Olympisch kampioene Ilse van der Meijden onder de lat. BZ liet zich hierdoor niet afleiden en deed waar het het hele seizoen goed in is, als één team keihard werken. De Utrechtse topscorers werden prima verdedigd en kwamen nauwelijks tot doelpogingen. Aanvallend bleek de nog steeds sterk keepende Van der Meijden een grote sta-in-de-weg. Doelpunten waren aan beide kanten schaars en regelmatig leek het meer op vrij worstelen waarbij badpakken en vingers sneuvelden. Naarmate het duel vorderde, waren de beste winstkansen voor Utrecht. BZ&PC knokten voor elke centimeter in de wetenschap dat elke goal belangrijk was. Begin 4e kwart was het 4-3. UZSC liep uit naar 6-3 waarna aanvoerster Kim de Vor liet zien hoe je een strafworp binnen knalt. Deze was onhoudbaar en de marge werd weer verkleind tot twee. Richting het eind van de wedstrijd werd de tijd de vriend van BZ en via 7-4 en 7-5 kwam de voor Bodegraven gunstige uitslag van 8-5 op het gigantische scorebord. Geen winst, maar door dit resultaat blijven de Bodegraafse dames wel op de nummer één positie in het klassement.
 

► Opperste concentratie bij aanvoerster Kim De Vor bij het nemen van een strafworp. Ze knalt hem grandioos binnen. (Foto: OttenZien Fotografie)