Vrijwilligers overladen met enthousiaste reacties

14-03-2017 Waarder - Een enthousiaste team samengesteld uit Ad Hoc-medewerkers, vergunninghouders, Ad Hoc-bewoners en medewerkers van de woningbouwvereniging staken vrijdag 10 maart tijdens NLdoet de handen uit de mouwen. Ze zorgden voor een verbetering van de uitstraling van het wooncomplex en haar omgeving.

Het doel van de dag was het verhogen van het woonplezier voor de vergunninghouders en de Ad Hoc-bewoners en daarbij zorgen voor een nog betere binding tussen de bewoners en de directe omgeving. De enthousiaste vrijwilligers hebben tijdens deze dag onder andere ramen gelapt, bloemen gepoot in plantenbakken, onkruid gewied en het terras aangepakt door de tegels opnieuw te leggen en nieuw meubilair van steigerhout gemaakt.

Het aanstekelijke enthousiasme van de vrijwilligers bleef niet onopgemerkt. Buurtbewoners rukten uit om te helpen bij het klussen en om de vrijwilligers te overladen met bemoedigende en positieve reacties. Na afloop van het klussen werd de dag afgesloten met een geslaagde borrel op het vernieuwde terras. De dag was voor alle betrokkenen een succes.

Het wooncomplex in Waarder is eigendom van woningbouwvereniging Reeuwijk en is sinds 2016 in beheer bij Ad Hoc. De samenwerking tussen de woningbouwvereniging en Ad Hoc beperkt de leegstandsrisico’s en zorgt voor meer levendigheid in de straat en de directe omgeving. Met dit evenement en deze vorm van tijdelijke invulling laat Ad Hoc zien dat zij naast het beheer van leegstaand vastgoed ook een helder maatschappelijk doel heeft.