Bodegraven met lege handen tegen Stolwijk

14-03-2017 Bodegraven – Wist Bodegraven Haastrecht en HOV/DJSCR enkele weken geleden nog te verrassen, tegen Stolwijk bleef een stunt achterwege. Bodegraven volop in de strijd om lijfsbehoud bleef tegen Stolwijk met lege handen staan: 0-2. Stolwijk, met de minst gepasseerde verdediging in 3C, is een stugge ploeg en daardoor moeilijk te verslaan. Bovendien hebben de Stolwijkers in de 17-jarige en de 2 meter lange Harvey v.d. Stelt

een keeper van formaat. Ondanks dat wist Bodegraven toch een paar kansen af te dwingen. Zo had Rachid Bajja al in de eerste minuten vrijstaand raak moeten koppen. Net voor rust speelde Stolwijk, nadat het daarvoor al met een fraai afstandsschot de paal trof, de Bodegraven-verdediging uit elkaar: 0-1.

Na rust probeerde Bodegraven weer langszij te komen. Bodegraven verzuimde echter de kansen te benutten. Zo zette Frank Veelenturf Marco van Zaanen vrij voor de keeper en had Rob Schouten moeten scoren toen hij een rebound voor de voeten kreeg en de bal voor het inschuiven had. Stolwijk besliste de wedstrijd door een benute strafschop, nadat Dani Peralta in eigen strafschopgebied onregelmentair z’n hele hebben en houwen in de strijd gooide om een Stolwijker af te stoppen: 0-2. Het lijkt erop dat Bodegraven vooral punten zal moeten pakken tegen de onderste ploegen, waarvan Cabauw er één is,  en dat zondag 26 maart naar Bodegraven komt.
 

• Bericht: André van Egdom

► Hachelijk moment voor het Stolwijk-doel. Marco van Zaanen ziet dat de bal er niet ingaat.