VSTS D1 wint weer

14-03-2017 Nieuwegein – Het VSTS-damesteam heeft de draad van wedstrijden winnen weer opgepikt. Telecombinatie/NVC werd hoewel zwaarbevochten met 2-3 verslagen. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Flinke servicedruk werd er aan twee kanten geleverd en geen enkel punt werd cadeau gedaan. De eerste set werd door hard werken in het voordeel van VSTS beslist, met 27-29. De tweede set nam de thuisploeg het voortouw en sloeg een

gaatje wat niet meer weggaven werd: 25-19. Hiermee was de score weer in balans.

In de 3e  set nam VSTS het initiatief en met hard werken en een goede serviceserie van Mirjam van der Kruk werd NVC nu aan de kant gezet met 17-25. Helaas volgde NVC dit goede voorbeeld door hetzelfde terug te doen in de vierde set omdat VSTS zelf onnodige fouten maakte. NVC profiteerde en ging er met de setwinst vandoor.

Een beslissende vijfde set was nodig om een winnaar aan te wijzen. NVC begon met een goede serviceserie en VSTS keek al gauw tegen een 4-0 achterstand aan. Yvonne Vink kwam binnen de lijnen en deed dit ook na een foutservice van de overkant en zorgde dat de stand weer gelijk werd getrokken. VSTS had de flow weer te pakken en liet merken dat het beter was dan NVC en won de set overtuigend met 9-15. Zo pakte het een zwaarbevochten 2-3 overwinning.