Richard van Duuren volgt Gijspiet van Os op in de raad

13-03-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Richard van Duuren gaat Gijspiet van Os opvolgen in de gemeenteraad namens het CDA. Gijspiet van Os heeft vorige maand aangekondigd dat hij zijn raadswerk om gezondheidsredenen moest neerleggen. De installatie van Richard zal plaatsvinden tijdens de gemeenteraad op woensdag 29 maart, dan zal ook afscheid genomen worden van Gijspiet van Os. Zowel binnen de samenleving als binnen de lokale politiek is Richard geen onbekende.

Hij zat al eerder in de gemeenteraad namens het CDA, en is daarna actief gebleven binnen de CDA-fractie. De laatste jaren is Richard actief geweest als voorzitter en scriba van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Bodegraven.

De fractie van het CDA is blij met de toetreding van Richard van Duuren in de gemeenteraad. "We hebben nog maar één jaar voor de gemeentelijke verkiezingen, en in dat jaar staan ons nog vele uitdagingen te wachten. Richard staat bekend als kritisch en financieel deskundig en zal er door zijn ervaring direct staan om met ons deze uitdagingen aan te gaan", zegt fractievoorzitter Jan Vergeer.

Richard is geboren en getogen in de Bodegraven, getrouwd met Els en trotse vader van drie kinderen. In het dagelijks leven is hij werkzaam als IT and Services Manager bij een IT bedrijf.